Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 mai 2017

Al treilea Templu







Al treilea Templu





de Aurel Munteanu 29 martie 2017





          Am găsit în Scriptură că până acum au fost două Temple.

Primul a fost construit pe timpul lui Solomon și cel de al doilea pe timpul lui Ezra și Zorobabel.

          Cel de al treilea va fi construit în curând de către evrei. Acest Templu este pomenit doar de trei ori în N.T. .

2Tes.2.4: potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte "Dumnezeu" sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

Apoc. 11.1-2: Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prăjini şi mi s-a zis: "Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el.
2. Dar curtea de afară a Templului las-o la o parte nemăsurată; căci a fost dată neamurilor, care vor călca în picioare sfânta cetate patruzeci şi două de luni.
Acest Templu va fi zidit de evreii răzvrătiți fără Dumnezeu. Va fi Templul cu cea mai scurtă durată de viață. Va fi zidit după chipul celui zidit de Solomon.El se pare că va fi distrus spre finalul Necazului celui Mare. Acest Templu va fi cel în care va intra Anticrist și se va da drept Dumnezeu.

          În Mileniu, Odrasla va zidi al patrulea Templu. Zaharia 6.12-13:
Şi să-i spui: "Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Iată că un om, al cărui nume este Odrasla, va odrăsli din locul Lui şi va zidi Templul Domnului.
13. Da, El va zidi Templul Domnului, va purta podoabă împărătească, va şedea şi va stăpâni pe scaunul Lui de domnie, va fi preot pe scaunul Lui de domnie, şi o desăvârşită unire va domni între ei amândoi."

Acest Templu va fi zidit la începutul Mileniului de către Cristos Însuși care va fi Rege și Mare Preot pe tronul lui David. Acest Templu va fi zidit după chipul descris în Cartea Ezechel. Acest Templu se pare că va avea cea mai mare durată de viată. El va fi distrus când își va fi împlinit menirea la final când va arde pământul cu tot ce este pe el:
,,Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde” (2Pet.3.10).

          Ultimul Templu va fi Unul Etern deoarece nu va mai fi construit de om:
Ap. 21.22: În cetate n-am văzut niciun Templu; pentru că Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca şi Mielul sunt Templul ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu